• mandag

  • Skyet
  • 14 °C
  • tirsdag

  • Skyet
  • 13 °C
  • onsdag

  • Regn
  • 15 °C

Borgny Salvesen vant Kulturprisen


– 90 åringen Borgny Salvesen ble hedret med Vennesla Kommunes Kulturpris fredag kveld.

Borgny Salvesen debuterte som diktforfatter da hun som 90-åring ga ut diktsamlingen «Dikt og funderinger»
Her er hva juryen kunne si om vinneren fredag kveld:

Årets Kulturpris går til den 90 år unge Borgny Salvesen.

Hun har blitt omtalt som «En institusjon i bygda» og «En stemme vi lytter til».
Hun ble kjent utenfor bygda da hun deltok i radioprogrammet Ekko på NRK P2.
Hun har vært «overalt» og lest opp sine dikt.

Blant annet gjestet hun «Kvinner i Nettverk» – konferansen i Sørlandshallen og leste for over 2000 kvinner.
Hun har hele sitt liv (Eller som hun sier selv… «Jeg begynte for sånn 50 år siden»  skrevet ned små dikt og funderinger, og hennes debutbok fra 2014 er også titulert «Dikt og Funderinger».

Boka Dikt og Funderinger inneholder ca. 70 dikt skrevet i en helt særegen form. Hun skriver også på dialekt og er en fantastisk representant for bygdas språk og kultur.

Borgny Salvesen er utdannet sykepleier fra Menighetssøsterskolen i Oslo og jobbet som sykepleier og senere var hun bestyrer av Venneslaheimen i mange år.
Hun har også malt flotte bilder.
Ifølge hennes bror har hun nok materiale til minst en bok til, og vi venter i spenning.

I fjor mottok hun Vennesla Kommunes Kulturkrus, og i år har hun blitt ansett som så essensiell i Venneslas Kulturlandskap at hun også får Kulturprisen i konkurranse med 4 andre svært verdige nominerte.

Vennesla Kommune er heldige som får dele Borgny Salvesens blide vesen, underfundige tanker og vakre og ikke minst morsomme dikt.

Vi har den store glede å kunne gi deg Kulturprisen i dag. Den består av en statuett designet av avdøde kunstner Gjeruld Johansen og laget i superrent aluminium fra Vigeland Metal Refinery. I tillegg er det en gavesjekk på kr. 20.000,- som vi håper du får mye glede av. Vi takker for din innsats og gratulerer med prisen.
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

Radio Loland ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer