• søndag

  • Delvis skyet
  • 2 °C
  • mandag

  • Lett regn
  • 6 °C
  • tirsdag

  • Lettskyet
  • 2 °C

Med hjerte for Kongo


Det startet i en bibelgruppe i Vennesla i 2011. I dag driver venndølene Maria Reinhardtsen (29) og Kristina Hernes (25) en frivillig organisasjon som er med å drive en skole med over 200 elever i Kongo.

Prosjektet begynte med Buhendwa Nab (også kalt pastor London). Han var pastoren i landsbyen Mugogo i DR. Kongo. Han registrerte en liste med vanskeligstilte barn i landsbyen. Ønsket hans var å få sponsorer som kunne være med å støtte dem med skolegang. Dessverre døde pastor Buhendwa Nab 27. desember 2010, og prosjektet stoppet opp. Fadhili, datteren hans bodde da i Norge. Hun fortalte om dette prosjektet til Maria Reinhardtsen og Kristina Hernes, som hun gikk i bibelgruppe sammen med. Det ble starten på prosjektet. Høsten 2011 begynte de å sponse tilsammen 40 barn og unge med skolegang.

603927_504604456224462_265468665_n

En frivillig forening ble dannet, den gangen Norwegian girls charity (NGC). I dag heter foreningen NSK (Norsk skolehjelp i DR Kongo). Foreningen sørget for at en ny skole ble bygget i 2013, og i dag er det over 200 elever på skolen. – Det er fantastisk å se at det vi har lagt i Guds hender har blitt til noe så stort, sier Reinhardtsen og Hernes til Radio Loland. Selv om de har oppnådd mye, så har de flere drømmer. – Vi har et håp og en visjon om å få bygget en kirke på stedet en gang i fremtiden, sier Kristina Hernes.

DSC_1049

Lørdag 25. juni kl. 16 arrangerer de hagefest på Rakkestad 18. Her er målet å informere om arbeidet og forhåpentligvis få flere til å få opp øynene for arbeidet de driver, og at flere dermed vil være med å gi økonomisk støtte.

Du kan høre intervju med Maria Reinhardtsen og Kristina Hernes i morgenradioen tirsdag.
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

Radio Loland ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer